6.MEKTEB-İ ADLİYE FARAZİ DAVA YARIŞMASI SIKÇA SORULAN SORULAR

   23.11.2018 tarihine kadar ahdtfarazi@gmail.com adresine yarışmacı gruplar tarafından gönderilmiş olan sorulara, olay metninde yer alan bilgilerin dışına çıkılmayacak ve olayın çözümüne ilişkin olmayacak şekilde verilen cevaplar aşağıdadır;


1-Olay metninin ikinci sayfasında bahsedilen ''22.3.2018 günü 31.12.2016 tarihi itibariyle şirketin finansal tablolarını denetleyen denetim şirketinin raporu..'' ifadesinde bahsedilen denetim hangi tarihte başlatılmıştır bu konuda bilgi talep ediyoruz.

Denetçinin 31.12.2016 tarihi itibariyle şirketin durumu için yaptığı denetim, 15.2.2018 tarihinde başlamıştır.

2-Bağımsız denetim şirketinin sorumluluğuna gidilip gidilmemesi ile ilgili olarak ;şirketin mali değerinin belirlenmesi ile ilgili belgeleri satıcı şirket olan pusula a.ş mi vermiştir,yoksa alıcı şirket Cebeci a.ş mı vermiştir,yoksa bunlardan bağımsız olarak Gürel denetim a.ş kendisi tüm yetkileri alıp belgeleri incelemiş midir?Eğer bağımsız bir şirketin inisiyatifindeki belge inceleme işlemleri(yani tüm belgeleri isteyebilme yetkisi) bağımsız şirketin değer belirleme çalışmaları sonucu zarar gelmişse bağımsız denetim şirketinin sorumluluğuna gidilmesi gerekir.(hakim görüş)Bu husus olay metninde belirtilmemiştir.Açıklığa kavuşturulmasını talep ediyoruz.

Olay metninde yer alan belgeler, Akasya A.Ş tarafından denetçiye sunulmuştur. Denetçi raporunu belirtilen belgeler üzerinden hazırlamıştır.

3-Akasya Enerji A.Ş'nin payları senede bağlanmış mıdır? Bağlanmışsa bu paylar nama yazılı şekilde midir, hamiline yazılı şekilde midir?

Akasya Enerji A.Ş’nin payları nama yazılı olup, senede bağlanmamıştır. Şirket sözleşmesinde pay devir kısıtlaması bulunmamaktadır.
Ayrıca olayda da belirtildiği gibi, şirket paylarının mülkiyeti Cebeci A.Ş’ye geçmiştir.


4-Noterde imzalanan pay devrine ilişkin sözleşme, düzenleme şeklinde midir yoksa onaylama şeklinde midir?


Noterdeki pay devri sözleşmesi onaylama şeklindedir.


5- Akasya A.Ş’nin bilânçoda gösterilen satış rakamlarına ulaşamamasının sebebi nedir?

2016 yılı bilânçosunda gösterilen satış rakamlarına ulaşılamamasının sebebi, o yılda ülkede tüketilen enerji miktarının, üretimdeki yavaşlama nedeniyle düşmesi ve elektrik fiyatlarına zam yapılamamasıdır.


0 yorum :