Celse 8.sayısıyla çok yakında...

Topluluğumuzun 12 il 29 Üniversitede ortak olarak çıkarılan dergisi Celse'nin 8.sayısı çok yakında sizlerle olacak.

Anayasa Mahkemesi Gezisi

Topluluğumuzun düzenlediği Anayasa Mahkemesi gezisinden bir kare.

Leyla ile Mecnun Ankara Hukukta!

Fakültemizin 87.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Leyla ile Mecnun ekibi ile söyleşi yaptık.

Anayasa Mahkemesi Gezisi




19 Mart 2014 Çarşamba günü Ankara Hukuk Düşünce Topluluğu olarak 40 kadar üyemizle ve fakültemiz öğretim üyelerinden Hikmet Bilgin ile  Anayasa Mahkemesi'ne bir ziyarette bulunduk. Ziyaretimizde Anayasa Mahkemesi raportörlerinden "Anayasa Mahkemesi'nin işleyişi, Bireysel Başvuru ve güncel davalar" hakkında bilgi aldık. 

Gezimizden bazı fotoğraflar:














Sinan Canan ile "Beyin" üzerine Söyleşi





20 Mart 2014 günü 14:00'da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonunda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr.Sinan Canan konuğumuz olacaktır. Gerçekleştireceğimiz söyleşide "beynimizin davranışlarının nasıl belirlendiği, seri katillerin beyin yapıları, cezaların ıslah edici etkisinin mi olduğu, hâkimlerin karar verirken nasıl bir psikoloji içinde oldukları, cinsel suçlara meyletmenin insan beyninde mi bulunduğu yoksa daha sonra mı meydana geldiği" gibi sorulara cevap arayacağız.





Sinan Canan Kimdir?


1972 yılında Ankara’da doğmuşum. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra, 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldum. Aynı yıl, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nın açtığı yüksek lisans sınavını kazanıp, bu bölümde yüksek lisans eğitimime başladım.
Yüksek lisans eğitimim sırasında, stereoloji ve morfometri konularıyla yakından ilgilendim ve bu konuda Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “1. Stereolojik Metotlar ve Uygulamaları Kursu (1997)” ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “2. Stereolojik Metotlar ve Uygulamaları Kursu (1999)” başlıklı ulusal kursların düzenleme kurulunda ve bilimsel eğitim kadrosunda görev aldım.
Yine bu döneme rastgelen 1997 yılında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı öncülüğünde Samsun’da kurulan ve Uluslararası Stereoloji Derneği’nin (International Society for Stereology; ISS) Türkiye şubesi olarak görev yapan Stereoloji Derneği’nin kurucu üyesi olarak görev aldım. Halen bu dernekte aktif üye olarak kayıtlı olup yönetim kurulunda görev yapmaktayım.

Yüksek lisans eğitimimin sonunda, “Geçici Serebral İskemi Sonrasında Civciv Hippokampusunda Meydana Gelen Nöron Sayısı Değişikliklerinin Optik Parçalama (Optical Fractionator) Yöntemiyle Araştırılması” konulu yüksek lisans tezimi tamamladım. Bu tezin laboratuvar çalışmalarının Stereolojik analizlerle ilgili bölümlerini, Danimarka hükümeti’nin sağladığı burs ile 2,5 aylık bir süre boyunca, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Bartholin Enstitüsü Nörolojik Araştırma Laboratuarı’nda Prof. Dr. Bente Pakkenberg ve Prof. Dr. Hans J. G. Gundersen gözetiminde tamamladım. 1998 yılında yüksek lisans eğitimimi tamamlayarak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün açmış olduğu doktora sınavını kazanarak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nın doktora eğitimime başladım.

Doktora eğitimi sırasında yurt çapında değişik üniversitelerle Stereoloji Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen Stereolojik Metotlar ve Uygulamaları kurslarında düzenleme kurulunun ve bilimsel eğitim kadrosunun aktif bir üyesi olarak görev aldım.

Doktora eğitimimi 2004 yılında “Nitrik Oksit ve Kalsiyum Kanal Blokerlerinin Penisilin Kaynaklı Deneysel Epilepsideki Etkileşimlerinin İncelenmesi” başlıklı doktora tezi ile tamamladım. 

Aynı yıl, Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda 4 Mayıs 2004 tarihi itibariyle, öğretim Görevlisi olarak göreve başladım. 2008 yılında Yrd. Doçentliğe atandım.

1 Nisan 2010 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde girdiğim Doçentlik Sınavı'nın ardından Fizyoloji Doçenti ünvanını aldım.

Mayıs 2010 tarihinde Ankara Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde göreve başladım. Mayıs 2011 tarihine kadar bu üniversitede Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Senato Üyesi olarak görev yaptım. 2010 yılında Ankara'da kurulan 14 Mart Sağlık Derneği'nin kurucu üyeliğini ve başkanlığını da halen yürütmekteyim.

Mayıs 2011 itibariyle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı'na atandım. Halen burada çalışmaktayım.

Evli ve üç çocuk babasıyım.



Website: www.sinancanan.net.tr 

Sosyal ağlar: https://twitter.com/SinanCanan


Sinan Canan Söyleşisi







Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması Final Müsabakasının Ertelenmesi

21 Mart 2014 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda yapılması planlanan Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması Final müsabakası Nevruz Kutlamaları dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir. Tarih en kısa zamanda sitemizden duyurulup yarışmacılara ilan edilecektir.

Bilgilerinize sunarız.

AHDT Farazi Dava Ekibi.

Farazi Dava Yarışması Sonucu hakkında Duyuru



 Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması hakkında bilgilendirme açıklamasıdır.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinde yarışma hakkında yazılan çeşitli açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Dava esnasında jürilere verilen değerlendirme kriterlerinin davayı bir sonuca bağlamaya yönelik olmayıp tamamiyle yarışmacıların bireysel özelliklerine hitap etmektedir. Puanlamada belirtilen kriterler final aşamasından hemen sonra sitemizde yayınlanacak olup siz değerli katılımcılarımız ve izleyicilerimize duyurulacaktır. Bu kriterlerde de fark edeceğiniz gibi davada objektif olmak adına davalı ve ya davacı taraf olmanın kura ile belirlenmesi ve puanlama kriterleri taraflara hiçbir avantaj veya dezavataj sağlamamaktadır. Jürilerimiz alanında en uzman kişilerden seçilmiş olup davayı farklı değerlendirmeleri açısından bir akademisyen bir avukat ve bir Yargıtay üyesinden oluşmaktadır.

Yukarıdaki açıklamada belirttiğimiz üzere yarışmada davacı veya davalı taraf olmanın puanlama kriterlerinde bir önem ifade etmediği; jürimize ve katılımcılarımıza bildirmiş olduğumuz halde siz değerli izleyicilerimize yarışma öncesinde bildirmememizden kaynaklı olarak görünürde oluşturduğumuz yanlış algıdan dolayı sizlerin affına sığınıyoruz. bu yanlış algı  yarışma sonucuna etki etmediğinden ötürü katılımcılarımızla ilgili herhangi bir mağduriyet söz konusu değildir.

Amacımız tamamiyle objektif bir yarışma ortamı oluşturmaktır. 

 

Saygıyla sunarız.

AHDT Farazi Dava Ekibi

Mekteb-i Adliye Farazi Dava Yarışması Sözlü Aşama Sonuçları

14 Mart 2014 Cuma günü 14.00'da Cemil Bilsel Konferans Salonunda yapılan yarı final müsabakaları sonucunda takımların aldıkları puanlar aşağıdaki gibidir. 

Themis                 75,658
3+1                         75,030
Bekürist               74,885
Adalet                   72,175



Not: Final aşamasına kalan takımlara yarışmayla ilgili bilgilendirme daha sonra yapılacaktır.